Elméleti képzés

Amint elvégezted a jelentkezést a kiválasztott képzésre, és kifizetted az elméleti képzés díját, neki is láthatsz az e-learning rendszerű elméleti tanfolyamnak.

A képzés megkezdése után rövidesen postázzuk számodra a képzéshez szükséges következő dokumentumokat:

  • Képzési szerződés
  • Jelentkezési lap

Kérjük, hogy a szerződés egy példányát és a jelentkezési lapot küldd vissza aláírva a mellékelt válaszborítékban – erről részletes ismertetőt nyújtunk a csomagban található kísérőlevelében. Ugyanekkor kell majd beküldened a következő okmányok másolatait, aláírásoddal hitelesítve őket:

  • Vezetői engedély (amennyiben már rendelkezel ilyennel)
  • Egészségügyi alkalmassági lap (orvosi igazolás)

*Ha nem szeretnél számunkra az okmányaidról másolatot küldeni, akkor az eredeti okmányokat személyesen, a jelentkezés során általad megadott oktatási központ ügyfélszolgálatán kell bemutatnod.

Ha már eljuttattad hozzánk a szükséges okmányokat, és végeztél az elméleti tanfolyammal, igényelned kell az e-Titán rendszerben a tanfolyam-igazolást. Az igényléssel egy időben ezt az igazolást megkapja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is, akiknek ezzel igazoljuk, hogy sikeresen teljesítetted az elméleti tanfolyamot, és részt vehetsz a hatósági elméleti vizsgán. A vizsga vonatkozásában a vizsgaigényedet az e-Titán Oktatórendszer tanulói felületén tudod bejelenteni, a „vizsga” menüpont alatt. Az általad megjelölt időpont csupán egy tervezett dátum, amit a vizsgaközpont fog majd véglegesíteni. A hatósági vizsga díját fizetheted az e-Titán rendszerből kiindulva bankkártyával vagy banki átutalással. Az e-Titán rendszerben tudod megtekinteni a véglegesített vizsgaidőpontot és helyszínt, amelyekről ugyanakkor e-mail értesítést is kapsz. Amennyiben korábban – egy esetleges másik képzés kapcsán – még nem igazoltad alapfokú iskolai végzettséged meglétét (kivéve „AM” vezetői engedély kategória), úgy az elméleti vizsgára vidd magaddal az alapfokú (vagy magasabb) iskolai végzettségedet igazoló okmányt (bizonyítvány). Ennek elmulasztása esetén – annak pótlásáig – a soron következő vizsgára nem jelentkezhetsz!