Gyakorlati képzés

Miután az e-learning tananyag segítségével megszerzett alapos tudásodnak hála sikeres elméleti vizsgát tettél, hozzá is láthatsz az izgalmasabb részhez: indulhat a gyakorlati tanfolyam!

A vezetési órákat az e-Titán rendszerből indulva bankkártyával, vagy banki átutalással fizetheted ki, akár óránként is, azonban nagyon fontos, hogy az órákat mindig előre kell fizetni!

A vezetési órák időpontját az oktatóddal tudod egyeztetni. A betervezett és a már levezetett órákat az e-Titán rendszerben nyomon követheted, és ugyanitt láthatod azt is, hogy áll a pénzügyi egyenleged, mennyi gyakorlati órára elég az eddigi befizetésed.

A levezetett órákat az e-Titán rendszerbe az úgynevezett „vezetési karton” alapján rögzíti az oktató, ezen a kartonon kerül nyilvántartásra minden egyes gyakorlati órád. A vezetési kartonon minden vezetési óra megkezdésekor és befejezésekor az aláírásoddal kell igazolnod az órához kapcsolódó adatok (időpont, kilométeróra-állás) valódiságát. A hatóság számára ez alapján igazolhatjuk, hogy teljesítetted a gyakorlati vizsga előfeltételét, tehát elegendő órát vezettél, és levezetted a kilométerben megadott, előírt távolságot.

A jogosítványhoz vezető nyílegyenes utad a gyakorlati vizsgával zárul, amelynek díját szintén az e-Titán rendszerből kiindulva tudod kiegyenlíteni, és amelynek ügyintézését szintén mi végezzük majd.

Amennyiben 2017.01.29. napja után történt az első vizsgára jelentésed, akkor a vonatkozó jogszabály értelmében alapfokú iskolai végzettséged legkésőbb az első vizsga napján igazolnod kell (kivéve, ha „AM” kategóriás képzésben veszel részt, vagy ha alapfokú iskolai végzettségedet meglétét egy korábbi kategória megszerzése során már igazoltad).

Ezért alapfokú (vagy magasabb) iskolai végzettségedet igazoló okmányodat az első vizsgádra vidd magaddal, hogy azt bemutathasd a közlekedési hatóságnak! Ennek elmulasztása esetén – annak pótlásáig – a soron következő vizsgádra nem jelentkezhetsz.

Miután minden előírt vizsgakötelezettségedet sikeresen teljesítetted, néhány napon belül kiállításra kerül a vizsgaigazolásod a közlekedési hatóságnál, mely alapja annak, hogy az okmányirodánál kezdeményezhesd a vezetői engedélyed kiállítását.